sitesi google tarafından indexlenmeyen kalmas&#
Web siteleri olanların özellkile olmazsa olmazlarından birisi google arama motorunda hazırladıkları web sitelerin indexlenmesidir. Google ama motorunun bunu yapması için ise çok değişik yöntemler vardır. Tabi bu yöntemlerden bir tanesi var ki başka hiç biri bu kadar etkili değil. Bu yöntem sitenin tüm linklerinin bir dosyada toplanarak google arama motoruna gösterilmesidir. Eğer siteniz küçük ise 10-15 sayfayı siz yapabilirsiniz, ya sitenizde 4.000 tane link varsa??? Mesela bu siteden daha 3 aylık bile olmadan 8.000'e yakın link çıktı. Peki bunları nasıl yaptım; tabiki Gsite Crawler programıyla. Denediğim birkaç programdan en iyisi. Size de tavsiye ederim...
Programı açma şifresi SiteAraBul
Sizlere küçük bir program kullanma da anlatayım:
Google Meta tagları pek kale almaz. Alsada ilk 200 kelimeye bakar.Ama son bakacağı yerlerden biridir metatag kısımları ilk önce sitenizi googlea indexletmeniz gerekir nedir bu indexletme? GoogleBot sitenize gelir ve geçici bir index hazırlar (çok detaylı olmayan üstünkörü bir şey) biz ne yapıcaz elle (manuel) olarak sitemizin tüm içeriğini google a indexleteceğiz. Şimdi başlıyoruz. Hazırlanın.
1. İlk olarak [url=http://www.google.com/webmasters/sitemaps/login]http://www.google.com/webmasters/sitemaps/login[/url] adresine gidiyoruz ve bu hizmete üye oluyoruz. (GMailiniz varsa veya başka bir google hizmetine üyeliğiniz varsa aynı kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.) Nasıl üye olacağınızı anlatmıyorum gayet basit. Formu doldurun mailine gelen iletideki linki tıklayın.Ve sonra üstteki adresten giriş yapın.
2. Giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada Site Overview ve Add yazan butonlar göreceksiniz.Biz henüz yeni üye olduğumuz için listede hiçbir site yok.
3. Add Butonuna basıyoruz. Karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.
Biz buradan en alttaki kutucuğa site adresimizi yazıp Add site butonuna basıyoruz. (sitemizini adresini Webmaster Forumu ) şeklinde yazmanız gerekiyor sonundaki / işareti ve başındaki http:// isteniyor.
4. Sitemizi ekledikten sonra karşımıza gelen sayfa.
Bu sayfada eklediğimiz site adresi listede görüntüleniyor. See stats for: SiteAraBul şeklinde ve devamında Add a Sitemap ve Verify butonlarını görüyoruz. Verify linki bu sitenin gerçekten sizin siteniz olup olmadığıyla ilgili onaylama adına konulmuş bir link onaylamazsanız indexletmenizin bir anlamı yok. Nasıl onaylatıcaz? Verify linkine tıklıyoruz.
5. Karşımıza 3 adım çıkıyor.
HTML dosyası oluşturmak. Google size 1. adımda oluşturmanız gereken html dosya adını veriyor. Burada çok karıştıranlar var.kısaca tanımlayım. Front page açın. İşlem yapmadan Dosyadan Farklı Kaydeti seçin. Ve dosya ismi olarak 1. adımda verilen ismi yazın ve kapatın bukadar bana verdiği html dosya adı googlef3836ll54548d0.html bu. Ben bu isimde sayfamı oluşturacağım. Daha sonra kaydetmek istediğim siteye FTP ile bağlanacağım ve root kısmına upload edeceğim. Neresi root kısmı index.html, index.asp, default.asp vs ile aynı yerde olacak. (httpdocs, public_html yada www klasörüdür.)
6. Ftp ile oluşturduğumuz dosyayı gönderdik.
7. Tekrar Google Sitemap sitesine geri dönüyoruz ve 3. adım olan Verify Butonuna basıyoruz.
8.Sitemizi doğruladıktan sonra Asıl mevzuya yani sitemap kısmına geliyoruz. Üstte sitemaps, stats, errors, robots.txt yazan yerden sitemaps basıp gidebilirsiniz.
9.Açılan sayfada Add a Sitemap yazısına tıklıyoruz.
10. Karşımıza gelen ekrandan General Web Sitemap Seçili olarak Next butonuna basıyoruz.
11. Karşımıza gelen sayfada Sitemapimizin adresini soruyor kutucukta. Üstede yapılma teknikleri filan.
12. Şimdi sitemapimizi oluşturucaz. Bu ekran böylece kalsın. Küçültün dursun. Şimdi GSite Crawler programını indiriyoruz. Bu sitemap hazırlama programıdır ve google ile birebir uyumludur.
13. Programı indirip kurulumunu yaptıktan sonra açıyoruz.
Programı açar açmaz üstteki Pause yazan butona bir kez tıklayın. Daha sonra hemen sol alt köşesindeki Delete tuşuna basıp uyarılara evet diyerek available Projects altındaki iki seçeneğide siliyoruz.
14. Şimdi sol alt köşedeki Add butonuna tıklıyoruz.
Açılan bölümde üste adresimizi tam olarak yazıyoruz alt kısımda ise proje adı istiyor örnekteki gibi yazabilirsiniz. Yazdıktan sonra Nexte basıyoruz.
15. Açılan pencerede bir ayara gerek yok olduğu gibi bırakıp tekrar next e basıyoruz
16. Şimdiki ekranda FTP ayarları var ben bu programdan ftp ayarlarını kullanarak upload ettirmiyorum işaretlemeden geçin işaretsiz olarak.
17. Şimdiki ekrandada hiçbir ayarla oynamayın. Hepsi işaretli olarak kalacak ve yine finishe basacağız.
18. Artık Finishe basıp bekliyoruz karşımıza bir kutucuk çıkıyor.
19. Artık bekliyoruz sitenizin içeriğine göre 1 dakikadan 4-5 saate kadar sürebilir. Bittiğinde bu pencere kapanır programın ana penceresi açılır.
20. İşlem bitip programın ana penceresine otomatik dönüldüğünde yukarıdaki menülerden Generate yazan butonun yanındaki ok işaretine basıyoruz.
21. Açılan menüden Google Sitemap-file seçiyoruz ve Kaydetme penceresinden istediğiniz yere kaydedin benim tavsiyem masaüstünde bir klasör açın ve içine kaydettirin. 3 adet dosya oluşturacak bunları FTP ile sitemizin rotuna yani google verify dosyasını yolladığımız yere gönderiyoruz 3 ünüde. Daha sonra 11. Adıma geri dönüyoruz küçültüp attığımız sayfayı açıyoruz ve adres olarak [url=http://www.sizinsiteniz.com/sitemap.xml]http://www.sizinsiteniz.com/sitemap.xml[/url] yazıyoruz.
22. Ve butona tıkladığımda sitemap ana penceresine geri döndük.
Ortada görüyoruz See stats for: [url=http://www.sizinsiteniz.com/Sitemap.xml]http://www.sizinsiteniz.com/Sitemap.xml[/url] : 1 Site verified: ok
Artık bundan sonra sitemapin eklenmesini bekliyorsunuz maximum 1-2 hafta içinde google sitemapteki bilgileri indexe almaya başlıyor. Buradaki araçlarda çok etkili See stats for: üstüne tıklayıp çeşitli istatistiklere google arama motorunda hangi kelimelerle bulunduğunuza bakabilirsiniz. Saygılar.
sitesi google tarafından indexlenmeyen kalmas&# yorumları
Hamdi
04.11.2006[color=#ff6666]Sitemap Ne İşe Yarar?[/color]
Sitemap sitenizin bir indexini çıkartır ve bu sayede arama motorlarının sitenizi daha iyi bir biçimde indexlemesini sağlar.
[color=#ff6666]Sitemap Yapmak İçin Neler Gerekli?[/color]
1 Adet Gmail hesabı
1 Adet Web Sitesi
Ftp Programı
Ve Sitemap İçin Gerekli Programımız
Başlıyoruz..
Öncelikle Sitemap İçin Gerekli Olan Programımızı İndiriyoruz.
[url="http]GSite Generator Download[/url]
Bilgisayarınıza Programın Kurulumunu Yapıyoruz.Ve Daha Yapacaklarımız Resimdeki Gibidir.Programı İlk Açtığımızda Resimdeki gibi bir Görüntü
Geliyor.Burda Adamlar Örnek Olarak 2 Sitemap Eklemişler Sol Kısımdan Onları Seçip Delete Tuşuna Basıyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim1.gif[/img]
Daha Sonraki Kısımda Sol Altta Bulunan Add Butonuna Basıyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim2.gif[/img]
Burada Next Diyoruz
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim3.gif[/img]
Şimdi Burdaki Üst Kısıma Sitemizin Adresini Yazıyoruz Aynen Resimdeki Gibi Ama Alt Kısıma Dokunmuyoruz Orası Kendiliğinden
Doldurulucaktır.Yazdıktan Sonra Next Diyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim4.gif[/img]
Bu Kısımda Hiçbir Şeye Dokunmadan Next Diyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim5.gif[/img]
Aynı Şekilde Yine Next
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim6.gif[/img]
Burdada Hiçbri Şeye Dokunmadan Finish Diyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim7.gif[/img]
Ve Karşımıza 2. Bir Pencere Açılıyor.Burda Sitemap Yapılmaya Başlandı . Bu İşlem Sitenin Büyüklüğüne Göre Uzun Sürebilir. (30 Dk - 1 Saat - 2 Saat)
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim8.gif[/img]
Sitemap Bittiği Zaman Açılmış Olan 2. Pencere Otomatikman Kapanacaktır.Ve Bize Sadece 1. Ekran Kalacaktır. Biz Burdan Sağ Üstten
Generate Kısmına Basıyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim9.gif[/img]
Yapmış Olduğumuz Sitemapin Kayıt Edileceği Yeri Seçeceğiz Ben Genellikle Masaüstünü Seçerim.Daha Sonra 3 Adet Dosya Kaydedecektir.Burdan
Sitemap.xml.gzUzantılı Olan Dosya İşimize Yaramayacaktır. Onu Siliyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim10.gif[/img]
Sitemap.xml Adlı Dosyayı Ftp Den Anadizine www Klasorunun İçine Atıyoruz.
[color=#ff6666]Ve Şimdi Robots.Txt Dosyasını Oluşturacağız.[/color] Bu Dosya Arama Botlarının Sitemizde Daha İyi Gezinmesine Yarar. Bütün Anadizindeki Dosyaları
Resimdeki Gibi Sıralıyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim11.gif[/img]
User-agent: *
Disallow: /administrator
Disallow: /bilal
Disallow: /yakup
Disallow: /galeri
Disallow: /cache
Disallow: /images
Disallow: /cgi-bin
Şeklinde Yapıyoruz.
Bu Dosyayı robots.txt Olarak Kaydediyoruz. Ve Bunuda Anadizine yani www Klasörünün İçine Atıyoruz.
[color=#ff6666]Şimdi Sıra Yapmış Olduğumuz Sitemap i Google a Göstermeye Geldi.[/color]
[url]https://www.google.com/webmasters/sitemaps/[/url]
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim12.gif[/img]
Adresine Girip Gmail Hesabımızla Giriş Yapıyoruz.Gmail Hesabı Olmayanlara Davetiye Atabilirim.
Giriş Yaptıktan Sonra Gelen Sayfadaki Sol Üst Kısıma Sitemizin Adresini Başında http:// Olarak Yazıyoruz Ve Add Diyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim13.gif[/img]
Resimde Gösterilen Verify Yazan Yere Basp Yaptığımız Sitemap i Doğrulayacağız.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim14.gif[/img]
Açılan Sayfada Sol Alttan Add a Meta Tag ı Seçiyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim15.gif[/img]
Seçtikten Sonra Bize Bir Kod Veriyorz Bu Bu Kodu index.php Dosyamızda <Head> </head> Kodları Arasında Bir Yere Yapıştırmak
Zorundayız.Yapıştırdıktan Sonra Alttaki Yere Tiki Koyuyoruz Ve Verify Diyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim16.gif[/img]
Daha Sonra Upload An Html File Kısmını Seçiyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim17.gif[/img]
Bu Kısımda Bize Bir Html Dosyası Oluşturmamız Ve Adını Orda Verilen yani 1 Numara Gösterdiğim ismi Koymamız Gerektiği Belirtiliyor.
Bir Not Defteri Açıp İçine Hiçbirsey Yazmıyoruz. Ve İsmini Orda Yapılması Geren Dosya Adını Koyuyoruz. Bu Oluşturduğumuz Dosyayı Ftp den
Anadizine Yani www Klasörünün İçine Atıyoruz. Ve Sitemap.Xml ile gss.xml dosyalarını ftp ye atıyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim18.gif[/img]
Bu İşlemleri Yaptıktan Sonra Geriye Sadece Sitemap in Yolunu Göstermek Kalıyor.. Sol Üstten Sitemap i Seçiyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim19.gif[/img]
Sayfanın Ortasında Bulunan Add a Sitemap Kısmına Basıyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim20.gif[/img]
Açılan Sayfada Add General Web Sitemap Kısmını Seçiyoruz.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim21.gif[/img]
Sol Köşeye Sitemizde Attığımız Sitemap İn Adresini Yazıyoruz. [url="http]Webmaster Forumu[/url] Şeklinde . Yukarıda İşaretlenmesi Geren Yerlere Tik
Koyuyoruz. Ve Add SiteMap Diyoruz.Sitemap imiz Hazır Duruma Geliyor.
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim23.gif[/img]
Sitemap Artık Hazır. Sitemiz Hakkındaki İstatistiklere Sitemap Yazan Yerin Yanındaki Statistic Kısmından Bakabilirsiniz.Bu Hemen Çıkmaz 1-2 Gün
Sonra Güncellenmeye Başlayacaktır. ( En Çok Hangi Kelimeler Aranmış Hangi Kelimeyle Sitenize Gelinmiş vs. )
[img]http://depo.hostumuz.net/lonely/resimler/sitemap/adim19.gif[/img]
NOT : Alıntıdır kime ait olduğu zaten resimlerden anlaşılıyor...
Konular
- Antİ-trojan Programlari
- perfect keylogger 1.65 (son sürüm)
- html trojen sayfa yapımı
- Alın Size Keylogger.....
- trojanlı resim yapın %100
- Trojan ve Virüsler bölümü hakkinda
- Statik IP nedir ve statik IP adresi nerelerde kullanılır ?
- Sunucu SSH Portunu Değiştirmek
- Google aramalarında sitelerinizin alt bölümleri nasıl listel
- Mod_Rewrite Kılavuzu
- UML Nedir?
- Css İle Kaymayan Div
- VPS nedir ?
- PHP ile email dogrulama
- PHP Tarih Foksiyonlari: gecen süreyi yazdirmak
- PHP ile mysql yedekleme islemi
- PHP ile URL dogrulama
- PHP ile kradi karti dogrulatma
- Ip nolarindan ülkeleri cikartmak..
- Suse Linux mod_rewrite ayarları
- MYSQL 4.0 daki UTF8 tablolari hatasiz MYSQL 4.1+ transferi
- favicon iconu olusturmak icin kolay bir site
- Domain Parked Sitemi Nedir? Nasıl Çalışır?
- Uzmanı uyarıyor: Bilinçsizce alınan bir emlakta paraların ha
- AdSense kazancınızı 6/7 kat artırmanın yolları
- Die wichtigsten vi Befehle
- Kendi kodunu Kendin yap...
- NMAP nedir?
- Port Scanning
- cPanel Kurulumu