Hazır Gıdalardaki Tehlike!
[color=red]Hazır Gıdalardaki Tehlike![/color]
y[b]ediklerimize, çocuklarımıza ne yedirdiğimize çok dikkat etmemiz gerek...
Hazır Gıdalar hepimize pratik geliyor çoğu zaman. Kimimiz acele ile “akşam yemeğinin yanına hazır bir çorba alıp pişireyim hemen” diyoruz; kimimiz "yaprak sarmakla uğraşmaya gerek yok hazırı var şimdi" diyerek konserve olarak alıyoruz belki de..
Satın aldığımız hazır gıda ne olursa olsun, fiyat etiketini dikkatle okuduğumuz gibi, içindekilerini de bilmek zorundayız bu zamanda... Üreten cebini düşünüp, ekonomi yaparken bizler neden sağlığımızı düşünüp hastalıklardan ekonomi yapmayalım..?
Mesela ketçap ya da mayonez almak yerine, evde kendimiz yapabilmeliyiz. Ya da hazır çorba yerine geleneksel, besleyici ve lezzeti mükemmel çorbalarımızdan pişirebiliriz.. Zamanımızın olmayışından şikayet ederek hazır gıdaları bolca tüketmeye devam edersek, sıhhatimiz de olmayacak [/b]
Aşağıda Hacettepe’nin araştırma sonuçları yer alıyor.
[color=darkred]“HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA SONUÇLARI
ZARARSIZ KATKILAR [/color]
[color=blue]E100, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126,130,
132, 140,151, 152, 160, 161, 162, 163, 170,
174, 175, 180, 181, 200, 201, 202, 203, 236,
237, 238, 260, 261, 262, 263, 270, 280, 281,
282, 290, 300, 301, 303, 304,305, 306, 307,
308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333,
334, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404,
405, 406, 408, 410, 411, 420, 421, 422,440,
471, 472, 473, 474, 475,480
[/color]
[color=red]ŞÜPHELİ KATKILAR [/color]
[color=blue]E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240,
241,477, 605,E220,221,222,223,224, 338,
339, 340, 341,460,461, 466, 407 (MİDE VE BAĞIRSAK
HASTALIKLARI)
E200 (VUCUTTAKİ VİTAMİN B12 YI YOK EDİYOR)
E250,251, 320, 321 (KALP HASTALIKLARI, DAMAR SERTLİKLERİ VE TIKANIKLIKLARI) [/color]
[color=red]
TEHLİKELİ KATKILAR
[/color]
E102, 120, E311, 312 (NÖROLOJİK HASTALIKLAR)
[color=red]KANSEROJEN KATKILAR[/color]
[color=blue]E102, 110, 123, 124, 131, 142, 210, 211,213,
214, 215,216, 217 ÖRNEĞİN E211-SODYUM BENZOAT
KETÇAPLARDA BULUNMAKTADIR. [/color]
[color=blue]123,110 ABD, İNGİLTERE, FRANSA, ALMANYA,
RUSYA,JAPONYA VE DAHA BİRÇOK ÜLKEDE
YASAKLANMIŞTIR. FAKAT ÜLKEMİZDE RENKLİ DRAJE
ÇİKOLATALARDA VE KAYMAKLI BİSKÜVİLERDE
KULLANILMAKTADIR.[/color]
[color=red]EN TEHLİKELİ KANSEROJEN KATKI:[/color]
[color=blue]E330 ( NE YAZIKKİ BİRÇOK HAZIR GIDADA
KULLANILMAKTADIR.) [/color]
[b][color=red]BAZI HAZIR GIDALARDA BU KATKI MADDESİ TESBİT EDİLMİŞTİR ANCAK TÜM KOLALI İÇECEKLERDE KULLANILAN KATKI
MADDELERİNİN TESBİTİ İÇİN ANALİZ YAPILMASINA
İZİN VERİLMEMİŞTİR.” [/color][/b]
Hacettepe Üniversitesi’nin “ hazır gıdaların üretiminde kullanılan katkı maddeleri” üzerine bir araştırması
y[b]ediklerimize, çocuklarımıza ne yedirdiğimize çok dikkat etmemiz gerek...
Hazır Gıdalar hepimize pratik geliyor çoğu zaman. Kimimiz acele ile “akşam yemeğinin yanına hazır bir çorba alıp pişireyim hemen” diyoruz; kimimiz "yaprak sarmakla uğraşmaya gerek yok hazırı var şimdi" diyerek konserve olarak alıyoruz belki de..
Satın aldığımız hazır gıda ne olursa olsun, fiyat etiketini dikkatle okuduğumuz gibi, içindekilerini de bilmek zorundayız bu zamanda... Üreten cebini düşünüp, ekonomi yaparken bizler neden sağlığımızı düşünüp hastalıklardan ekonomi yapmayalım..?
Mesela ketçap ya da mayonez almak yerine, evde kendimiz yapabilmeliyiz. Ya da hazır çorba yerine geleneksel, besleyici ve lezzeti mükemmel çorbalarımızdan pişirebiliriz.. Zamanımızın olmayışından şikayet ederek hazır gıdaları bolca tüketmeye devam edersek, sıhhatimiz de olmayacak [/b]
Aşağıda Hacettepe’nin araştırma sonuçları yer alıyor.
[color=darkred]“HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA SONUÇLARI
ZARARSIZ KATKILAR [/color]
[color=blue]E100, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126,130,
132, 140,151, 152, 160, 161, 162, 163, 170,
174, 175, 180, 181, 200, 201, 202, 203, 236,
237, 238, 260, 261, 262, 263, 270, 280, 281,
282, 290, 300, 301, 303, 304,305, 306, 307,
308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333,
334, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404,
405, 406, 408, 410, 411, 420, 421, 422,440,
471, 472, 473, 474, 475,480
[/color]
[color=red]ŞÜPHELİ KATKILAR [/color]
[color=blue]E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240,
241,477, 605,E220,221,222,223,224, 338,
339, 340, 341,460,461, 466, 407 (MİDE VE BAĞIRSAK
HASTALIKLARI)
E200 (VUCUTTAKİ VİTAMİN B12 YI YOK EDİYOR)
E250,251, 320, 321 (KALP HASTALIKLARI, DAMAR SERTLİKLERİ VE TIKANIKLIKLARI) [/color]
[color=red]
TEHLİKELİ KATKILAR
[/color]
E102, 120, E311, 312 (NÖROLOJİK HASTALIKLAR)
[color=red]KANSEROJEN KATKILAR[/color]
[color=blue]E102, 110, 123, 124, 131, 142, 210, 211,213,
214, 215,216, 217 ÖRNEĞİN E211-SODYUM BENZOAT
KETÇAPLARDA BULUNMAKTADIR. [/color]
[color=blue]123,110 ABD, İNGİLTERE, FRANSA, ALMANYA,
RUSYA,JAPONYA VE DAHA BİRÇOK ÜLKEDE
YASAKLANMIŞTIR. FAKAT ÜLKEMİZDE RENKLİ DRAJE
ÇİKOLATALARDA VE KAYMAKLI BİSKÜVİLERDE
KULLANILMAKTADIR.[/color]
[color=red]EN TEHLİKELİ KANSEROJEN KATKI:[/color]
[color=blue]E330 ( NE YAZIKKİ BİRÇOK HAZIR GIDADA
KULLANILMAKTADIR.) [/color]
[b][color=red]BAZI HAZIR GIDALARDA BU KATKI MADDESİ TESBİT EDİLMİŞTİR ANCAK TÜM KOLALI İÇECEKLERDE KULLANILAN KATKI
MADDELERİNİN TESBİTİ İÇİN ANALİZ YAPILMASINA
İZİN VERİLMEMİŞTİR.” [/color][/b]
Hacettepe Üniversitesi’nin “ hazır gıdaların üretiminde kullanılan katkı maddeleri” üzerine bir araştırması
Konular
- Devreler ve elektronik üzerine siteler
- Kamera Kulublari
- sitesi google tarafından indexlenmeyen kalmas&#
- Google Optimizasyon Seo ipuçları, Google SERP optim
- Düsen domainlerin takibi
- Unable to connect to database : saved admin password is...
- KİLO ALMA
- ingilizce yardimci siteler
- Java script Üzerine Siteler
- ASP üzerine Web Siteleri
- Download, emule, rapidshare siteleri
- grafik ve tasarim siteleri..
- Hazir site linkleri
- Hazir Flash Calismalari
- Recovery sistem ve serveri yeniden güncelleme
- SERVER - SUNUCU BiLGiSAYARLAR iÇi BELLEK GEREKSINIMI
- Weblinkleri, kariyer vs.
- sitelerden iyi gelir icin ilginc bir öneri
- reklam siteler
- Site Istatistikleri kontrol ve merkezleri
- Php ile Kod Performansı
- PHP'de Tehlikeli Fonksiyonların Kapatılmas
- MySql Güvenligi
- Directorylerden Para Kazanmak
- Server Performansi icin neler yapabiliriz?
- SSH temel komutları
- Mod_Security kurulumu
- Googlede en cok arananlar
- Bazi site linkleri ekleme yerleri
- Mysql de bir database'in yedeklenmesi